Nilson avgjorde för Djurgården

Marcus Nilson avgjorde SHL-matchen till HV71:s fördel mot sin förra klubb Djurgården.

HV71, som bröt en sex matcher lång förlusttrend mot Leksand senast, hade övertaget i den första perioden och tog också ledningen efter knappt tolv minuter.

Backen Chris Campoli sköt och Marcus Nilson, med ett långt förflutet i Djurgården, kunde enkelt styra in ledningsmålet.

Det var Nilsons första mål mot sin förra klubb sedan han lämnade den inför säsongen 2012-2013.

Men bara minuten senare kom kvitteringen, då Marcus Högström kunde slå in pucken i öppet mål sedan HV-spelarna trott att spelet var avblåst.

HV-centern Erik Christensen var sedan en ribbträff från att ge hemmalaget ledningen, men kanadensaren låg i stället bakom målet fram till 2-1 i början av den andra perioden.

Efter ett långt anfall kunde födelsedagsbarnet Ted Brithén skicka in pucken i nät efter ett fint förarbete av Christensen.

Gästerna saknade inte chanser i mittenakten och satte stundtals hård press mot Gustaf Wesslau i HV:s mål. Både Mikael Samuelsson och Alexander Fällström var nära att kvittera, men något 2-2-mål kom inte.

I stället satte Erik Christensen 3-1 för hemmalaget efter knappt halva den tredje perioden.

David Petrasek hittade först fram till Teemu Laine, som sedan serverade Christensen som prickade in sitt sjätte mål försäsongen.

Fällström reducerade med tre och en halv minut kvar av den tredje perioden med ett rappt handledsskott och gav gästerna nytt hopp. I slutsekunderna var Mikael Samuelsson ytterst nära ett kvitteringsmål, men den rutinerade forwarden prickade inte mål och HV kunde därmed ta sin första trepoängare sedan den 25 oktober.