Arkivbild

Nya grupper barn på kollo

Uppdaterad
Publicerad

Barnen från de mest ekonomiskt eftersatta familjerna har blivit färre på Stockholms sommarkollon, skriver Dagens Nyheter.

Avgifter föräldrar får betala för att låta sitt barn åka på sommarkollo i Stockholm varierar kraftigt beroende på hushållens sammanlagda inkomst. Barn från hem med mycket låga inkomster betalar mindre och barn från hem med högre inkomster betalar mer.

Trots detta har andelen barn från de lägsta inkomstklasserna minskat dramatiskt på sommarkollona, enligt statistik från Stockholms stad.

– Det är en utveckling som vi har sett de senaste åren och den har blivit mer påtaglig de senaste fem åren, säger Lennart Arrhenius, vd för Stiftelsen barnens dag som driver kolloverksamheten på Barnens ö på Väddö, till DN.

Arrhenius drar slutsatsen att en ökad segregation är orsaken till att de ekonomiskt mest eftersatta barnen i allt mindre utsträckning söker sig till kolloverksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.