Nyanlända barn lär sig hockey av proffs

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtiotal nyanlända barn tog idag sina första trevande steg ut på isen på Sollentunavallen när en introduktionskurs i sporten organiserades.

Ett femtiotal barn från ett tiotal länder tog idag sina första trevande steg ut på isen på Sollentunavallen när en introduktionskurs i sporten organiserades av Mats Sundin.

Det är inte lätt att spela mot en livs levande hockeylegend, särskilt om man kommer från ett land där man inte spelar sporten och det är det är första gången man snör ar på sig ett par skridskor. Men entusiasm räcker långt och det rådde det ingen brist på idag på Sollentunavallen.

– Det är en idé jag fått från mina år i Kanada. Jag tyckte det var häftigt när jag åkte ut och träffade barn och ungdomar som inte varit med om våran fantastiska sport, säger Mats Sundin.

– Det är häftigt. Många har inte haft kontakt med sport över huvud taget. De älskar det.

Organisatörerna har även sett till att barnen får utrustningen efter kursen, så dom kan fortsätta med sporten. Så nya kontakter har knutits, och nya vänskaper skapats. Och att döma av entusiasmen idag kanske Sollentuna även i framtiden kommer att producera hockeylegender.​

– Jag kommer fortsätta spela hockey. Jag vill bli en hockeytränare. Och att åka skridskor är underbart. Jag älskar det, säger en av barnen som provat på sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.