Nytt överfall på Lidingö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-års åldern misshandlades av okänd man vid busshållplats

Det var vid femtiden i morse som en okänd gärningsman kom fram till kvinnan som stod och väntade vid en busshållplats på Stockholmsvägen i Torsvik på Lidingö.

– Han slog henne i ansiktet och lämnade sen platsen. Såvitt vi vet fanns inget motiv bakom misshandeln, utan den tycks ha varit helt oprovocerad, säger Stockholmspolisens presstalesman Sven-Erik Olsson.

Flera överfall mot kvinnor på Lidingö

Kvinnan tog sig hem till sin syster som larmade polis, därefter fördes kvinnan till sjukhus med skador i ansikte och tänder.

Polisen har sökt med hundpatrull efter en gärningsman i 25-30-årsåldern med kort skägg, mörka kläder och sotarmössa. Det är ett signalement som påminner om det som polisen gick ut med efter de första överfallen. 

Ökad närvaro av närpolis

Lidingöpolisen har varit på plats i centrum hela dagen i dag.

– Vi har haft en ökad närvaro bevakning sedan slutet av oktober då det fanns anledning att misstänka en koppling mellan den första och tredje incidenten, berättar Cajsa Velden, närpolischef Lidingö för ABC.

Många känner oro och har frågor. Trots det uppmanas allmänheten att gå ut.

– Jag förstår dem som känner oro men det finns ingen anledning att stanna hemma, utan gör istället sällskap med varandra,  säger Cajsa Velden.

Sex incidenter på tre månader

Det här är sjätte gången sedan oktober som kvinnor ofredats eller misshandlats av okända gärningsmän på Lidingö. Dessa har ägt rum på följande platser:

 1 oktober, Stockholmsvägen, klockan 01.30

 24 oktober, Kottlavägen, klockan 17.30

 27 oktober, Stjärnvägen, klockan 17.00

 16 november, Vasavägen, klockan 19.50

 28 november, Södra Kungsvägen, på kvällen

 29 december, Stockholmsvägen, runt klockan 04.40

”Ingen säker koppling till tidigare fall”

Hittills är det två – tre av övergreppen som polisen säkert kopplar till samma gärningsman, men enligt polisen kan man i nuläget inte kan göra några säkra kopplingar mellan morgonens misshandel och de  tidigare överfallen.

 – Det är för tidigt att säga men i nuläget ser vi ingen säker koppling av morgonens misshandel till tidigare fall, säger Sven-Erik Olsson till ABC.

Den som har tips till polisen kring överfallen uppmanas att ringa 114 14.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera överfall mot kvinnor på Lidingö

Mer i ämnet