Österåker kräver bättring av Arriva

Uppdaterad
Publicerad

Österåkers kommun har tröttnat på ständiga förseningar och uteblivna turer. De kallar nu till möte med SL och Arriva för att styra upp kollektivtrafiken.

Sedan Arriva tog över driften av kollektivtrafiken i norrort i början av året har kritiken från kollektivresenärer varit massiv. Många har klagat över bussar som aldrig kommer och de många förseningar som drabbat flera linjer.

Kommunledningen i Österåker bjuder nu in Arriva och SL tillsammans med resenärer till ett möte för att råda bot på problemen.

– Ett visst överseende med intrimningsproblem får man kanske ha med en ny entreprenör, men att bussar till och med uteblir är inte acceptabelt. Förklaringen att det är IT-system som krånglar är heller inte acceptabel då dessa system rimligen borde ha testats innan man övergick till skarpt läge, säger Michaela Fletcher Sjöman (M), Kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Busskaos i Norrort

Mer i ämnet