En person kastade in ett päron på planen under matchen Djurgården-Mjällby på Stadion.

Polisen tror sig ha hittat päronkastaren

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror sig ha identifierat den man som misstänks ha kastat ett päron på en spelare under matchen Djurgården-Mjällby.

Polisen hämtade in mannen i går, och delgav honom efter förhör misstanke om brott mot ordningslagen och misshandel.

– Det är det långsiktiga utredningsarbetet som har givit resultat. Vi har ju också jobbat ihop med Djurgården om det här, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen till ABC.

Kjell Lindgren vill inte berätta hur mannen ställer sig till misstankarna, eller något om utredningen i övrigt.

– Han kommer bli föremål för arrangörsavstängning, sedan kommer vi naturligtvis att rikta någon form av skadeståndsanspråk, säger Djurgården fotbolls evenemangs- och säkerhetsansvarige Mats Jonsson till SVT Sport.

De andra två männen som polisen tror sig ha identifierat för att ha kastat in föremål på planen misstänks för brott mot ordningslagen.

Det var förra måndagen som den allsvenska fotbollsmatchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter att flera personer i publiken kastat in föremål på planen. Bland annat träffades Mjällbyspelaren Gbenga Arokoyo av ett päron.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.