Partierna samlades i bostadsdebatt

Uppdaterad
Publicerad

Unders tisdag kväll samlades samlades partierna i en paneldebatt dirigerad av HSB för att diskutera hur man ska lösa bostadskrisen.

I paneldebatten låg fokus på hur den rådande bostadskrisen ska lösas. Samtliga partier var överens om att nya bostäder måste byggas, men meningarna gick isär om hur och var. Moderaterna underströk enigheten inom Alliansen vad gäller bostadsfrågan och pekade samtidigt på splittringen hos oppositionen.

– Oppositionen är väldigt osammanhängade och splittrad. De har haft åtta år på sig att prata ihop sig, men lyckas ändå inte komma överrens till skillnad från Alliansen, säger bostadsborgarrådet Joakim Larsson.

Efter valet 2014 – ABC

S: De har inget nytt att säga

– Alliansen pekar på vår splittring för att dom inte har några egna förslag, säger oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S).

På frågan om vad hon ansåg viktigast att lyfta fram i debatten svarar hon studenlägenheter.

– De absolut viktigaste frågorna som vi vill ta upp ikväll är att vi vill bygga ungdomslägenheter för unga och studenter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Efter valet 2014 – ABC

Mer i ämnet