Pojken som blev påkörd av t-bana har dött

Uppdaterad
Publicerad

Pojken som klämdes mellan ett tunnelbanetåg och perrongen vid Hägerstensåsens t-bana har avlidit.

– Jag kan bekräfta att pojken har avlidit. Han dog klockan 09.20 i morse, säger Matilda Lundh vid Söderortspolisen.

Det var på måndagskvällen som den 16-årige pojken blev jagad av en man som arbetar i en butik vid Hägerstensåsens t-banestation. Mannen ska ha misstänkt att pojken hade snattat och försökte hålla kvar pojken tills polis kom till platsen. Händelsen slutade med att de båda föll ner på spåret vid perrongen.

När de båda föll ner på spåret var tåget på väg in på perrongen. Butiksägaren lyckades krypa under perrongen, men den 16-åriga pojken klämdes när han försökte ta sig upp från spåret.

Butiksägaren ej misstänkt för brott

Butiksägaren misstänktes först för mordförsök eftersom vittnen till händelsen uppfattat det som att han medvetet knuffat ner pojken på spåret. Efter att polisen tittat på övervakningfilmen hävdes dock alla brottsmisstankar.

– Det går inte att säga att det är någons fel, de faller ner av en olyckshändelse under ett hangemäng, säger Elisabeth Wernsten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.