Polisen anmäler sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Polisen anmäler sig själva till avdelningen för interna utredningar för att få till en granskning av hur branden i ett tältläger i Högdalen i södra Stockholm har skötts.

Branden startades natten mot den 31 augusti och två män skadades allvarligt, en av männen avled senare av sina skador. Vittnen har berättat att branden började på fyra platser samtidigt i tältlägret där det bodde 60 romer.

– Jag beslutade att göra anmälan efter att jag fått ökad klarhet i vad som hänt och vilka åtgärder som vidtagits. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre i vårt arbete och har vi brustit någonstans i kedjan ska vi arbeta för att lära oss av detta och utveckla verksamheten, säger Manne Jönsson tillförordnad distrikstchef vid Söderortspolisen, som anser att det är bra att få till stånd denna utomstående granskning om fel kan ha begåtts.

Spärrade inte av brandplatsen

Den anmälan som polisen har skickat till  avdelningen för interna utredningar, handlar om hur ärendet har hanterats. Polisen spärrade inte av brandplatsen efter branden, utan skickade först senare samma dag en tekniker till platsen.Nu vill polisen inte gå in på vad som har gått snett från polisens sida.

– Jag vill att det ska ske en så objektiv utredning som möjligt, säger Manne Jönsson.

Brottsmisstanken är allmänfarlig vårdslöshet och dödsfallet har inte påverkat rubriceringen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.