Ingen polis på Plattan under sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Insatserna mot gatulangningen i Klarakvarteren och på Sergels torg tar sommaruppehåll

Under sommaren lägger polisen ner Plattangruppen: den del av Citypolisen som jobbar mot gatulangningen i Klarakvarteren och på Sergels torg. Och det här upprör poliserna som har Sergels torg som sin dagliga arbetsplats.

Polisen har precis plockat in en till synes drogpåverkad man i sin bil och kör iväg.. Men bara några meter därifrån så pågår på samma gång langninng av narkotika – helt öppet. Någon brist på jobb är det inte här för civilpoliserna som ingår i plattangruppen. Men nu har det beslutats att polisgruppen på plattan helt läggs ned över sommaren.

– Det innebär ju att de får i princip fritt spelrum att hålla på m3ed precis vad som helst här nere, säger Jocke Beland, gruppchef för Plattangruppen.

Vad tänker du om det då?

-  Ja, det är helt förkastligt. jag förstår inte hur de tänker.

Han tycker att sommaren är sämsta tänkbara tid att dra ned på polisnärvaron just här. Då kommer dom verkliga folkmassorna, inte minst ungdomar på sommarlov, och det drar till sig fler langare.

– Är vi här kontinuerligt och

Jörgen Nilsson vad är dte som är viktigare att prioritera under sommaren än missbruksbekämpningen på plattan?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.