Polishund löste två brott på en natt

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan tre på lördagsmorgonen beordrades Polishunden Krokasmedens Uno tillsammans med två poliser till Kristineberg i Stockholm efter ett larm om en pågående misshandel.

Polishunden Krokasmedens Uno ger skäl för lönen. Natten till lördag kommenderades han tillsammans med sina tvåbenta kollegor till Kristineberg efter ett larm om en pågående misshandel.

– Det var tre personer som misshandlats och sex till åtta personer ska ha sprungit från platsen där det skedde, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Uno kunde snabbt spåra en av gärningsmännen som greps på platsen. Men i samband med den fortsatta spårningen kunde polisen, med hjälp av Uno, avstyra ytterligare ett allvarligt brott. Han började nämligen markera upp mot ett buskage, varifrån även hundföraren hörde ljud. Väl där fann de en man som höll på att våldta en kvinna. Gärningsmannen greps direkt.

– Han är nu misstänkt för försök till våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.