Tio gripna i razzia mot hemtjänstföretag

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolisen gjorde på tisdagsmorgonen flera tillslag i länet som en del i satsningen mot grov organiserad brottslighet i Södertälje.

”Insatsens inriktning är mot ekonomisk brottslighet och för att komma åt brottsvinster”, skriver Stockholmspolisen på sin webbplats.

Polisen vill i nuläget inte kommentera ärendet mer, men enligt Kommunalarbetaren skedde ett av tillslagen mot ett av Södertäljes större hemtjänstföretag, som tidningen granskat under lång tid.

Kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Boel Godner, bekräftar för ABC att det handlar om ett hemtjänstföretag.

– De hundra brukare som blivit utan hemtjänst har tagits om hand av Södertälje kommun, säger hon till ABC.

Förberett sig under tio månader

Tio personer har hittills gripits, säger Björn Schager, som är operativ chef för operationsgruppen, till ABC. En av dem är enligt Kommunalarbetaren det aktuella företagets ägare.

– De är mellan 18 och 65 år gamla, säger Björn Schager. Åtta personer är också medtagna för förhör, och kan komma att gripas.

Polisen har enligt Schager förberett sig för tillslaget under nio månader.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.