Polisen gör en knarkrazzia mot en krog i centrala Stockholm. Foto: SVT

TV: Här slår polisen till mot krogen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En jätterazzia med ett 40-tal poliser gjordes natten till söndag mot en krog i centrala Stockholm där det förekommer knarkförsäljning. SVT var med när krogen stormades.

–Anledningen till att vi är så många poliser och att det ser dramatiskt ut är att vi aldrig kan veta vad som ska hända i en sån här krogmiljö. Det handlar om vår egen säkerhet, det kan ju finnas vapen och annat, säger Lennart Karlsson, chef för krogsektionen i Stockholm, till SVT Nyheters team som följde med på razzian.

Polisen slog till efter intensiv spaning

Efter två veckors spaning slog polisen, Skatteverket och miljö- och hälsoförvaltningen inatt  till mot krogen i centrala Stockholm, som enligt polisen, fungerar som central för narkotikaförsäljande nätverk.

På en toalett fann man en man som hade kanyler och en mängd narkotika i jackan. Vid ett bord hade ytterligare en man flera påsar marijuana på sig.

–Vi har anträffat en hel del narkotika. Det ligger kastad narkotika på marken, både i restaurangen och utanför, och en del av gästerna hade narkotika på sig, säger Lennart Karlsson.

Husrannsakningar har gett flera narkotikabeslag

–Vi har ju spanat under två veckor och konstaterat att det gjorts en hel del överlåtelser av narkotika. Vi har följt upp med husrannsakningar och funnit narkotika i olika former. Vi har hittat heroin, kokain och amfetamin i olika former. I går följde vi upp ett ärende och fann 100 gram amfetamin vid en husrannsakan, säger Karlsson.

Myndigheterna har haft krogen under uppsikt

Under flera år har myndigheter haft koll på vad som händer på restaurangen.

Det är inte krogägarna som är misstänkta för någon knarkförsäljning utan restauranggäster som är stamkunder på stället.

–Finner vi anmärkningar så gör kommunen en bedömning huruvida utskänkningstillståndet kommer att påverkas. Det vanliga är att krögaren får en chans att rätta till eventuella brister men sker det ingen förbättring så kan det bli så att utskänkningstillståndet dras in, säger Lennart Karlsson, chef för krogsektionen i Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.