Foto: Långholmens FC

Långholmen FC möter IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av augusti kommer ett av Allsvenskans topplag att möta det ”internationella” söderlaget Långholmen Football Club.

Under måndagen fick ledningen för Långholmen Football Club veta att de blivit lottade att möta IFK Göteborgs A-lag i Svenska Cupen.

– Det är skitläskigt, samtidigt väldigt roligt. Vi har aldrig gjort någonting sånt här förut. Vi har aldrig varit i närheten. Det blir den största matchen i lagets historia, säger klubbordföranden Mats Gustavsson till ABC.

Ojämna odds

Lagen spelar nämligen inte i riktigt i samma liga. Långholmen Football Club bildades 2002 som ett Korpen-lag där grunden är engelsspråkiga fritidsspelare som bor och arbetar i Stockholm. Sen dess har klubben växt, och A-laget spelar numera i division 4. IFK Göteborg är Sveriges mest framfångsrika klubb och har blivit svenska mästare 18 gånger sedan klubben bildades 1904.

Inför mötet mellan lagen är det mycket som behöver ordnas. I vanliga fall spelar Långholmen FC sina hemmamatcher på Essinge IP men den planen riskerar att bli för liten för att rymma spelarbussar och supportrar.

Hur ska ni förbereda er?

– Fotbollsmässigt blir det som vanligt. Träna och hoppas att spelarna är hela. Organisatioriskt har vi ingen aning. Vi behöver hjälp från folk som vet hur man ska göra, säger Mats Gustavsson. Det är jävligt omtumlande det här.

Datum för matchen mellan Långholmen FC och IFK Göteborg blir den 20 Augusti kl. 19.00. Platsen är ännu inte bestämd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.