Råttorna blir allt fler i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

De klättrar upp genom  avloppen och in i lägenheterna

Stockholm är fullt av råttor och aldrig tidigare har Anticimex haft så många råttärenden som nu, råttorna har blivit dubbel så många sen 2005.

Råttorna lever i stans kloaker men jakten efter mat och nya boplatser så kommer de upp ur golvbrunnen eller upp ur toalettstolen.

– Problematiken har varit hög rätt länge här i Stockholm och den fortsätter att öka, säger Sven Jeppson på Anticimex till DN.

Syns oftare på Södermalm och Gamla stan

Problemen med råttorna är lika stora i hela Stockholm men på Södermalm och Gamla stan syns råttorna oftare på grund av besvärligare sophantering. 

– Vi renoverar fastigheterna och brer ut oss mer och mer i storstadsområdet så att råttorna har färre ställen och vara på, då kommer råttorna in i våra fastigheter, säger Sven Jeppsson till DN.

-Problemet finns över hela Sverige, men är störst i storstäderna. Anledningen är ett förändrat levnadsmönster där vi lämnar sopkärl och skräp utomhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.