Foto: SVT/TT

Resenären: ”För ofta strejk inom flyget”

Uppdaterad
Publicerad

Pilotstrejken drabbade i dag tusentals resenärer som skulle åka till och från Arlanda flygplats.

Konflikten mellan flygbolaget Norwegian och facken trappas upp. I dag utökades pilotstrejken och flera avgångar från Arlanda ställdes in.

– Det är ganska ofta det har varit olika typer av strejker inom flyg och jag tycker kanske att det är lite för ofta och att det drabbar oss resenärer ganska mycket. Det är lite svårt att ställa sig i deras situation, säger resenärern Pertti Krans.

Norwegianstrejken

”Förstår dem”

Norwegian vill kunna ha fler anställda via sitt dotterbolag, som fungerar som ett bemanningsföretag. Det är de norska och svenska pilotfacken starkt emot.

– Jag förstår hur de tänker, för det blir mer och mer anställningar i bemanningsföretag och jag tycker ändå att vi ska ha kvar fasta, trygga anställningar hos företagen man jobbar för, säger resenären Cecilia Jansson.

Dag för dag

Parterna står ännu långt ifrån varandra och fortsatt inställda flyg är troligen att vänta.

– Vi vet dessvärre inte vad som kommer att ske. Vi får ta det dag för dag, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, presstalesperson på Norwegian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norwegianstrejken

Mer i ämnet