Hundratals stoppade i rekordkontroll

Uppdaterad
Publicerad

Polisen omhändertog under dygnet 83 stycken körkort.

Nu har resultatet kommit efter polisens dygnslånga trafikkontroll, som är den största trafikkontrollen i sitt slag, längs E4:an.

Sammanlagt stoppade polisen 369 förare under ett dygn. 4 förare för olovlig körning och hastighetsöverträdelse. 1 person misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning och dennes fordon togs i beslag. 1 person misstänks för rattfylleri och åklagaren utfärdade strafföreläggande. Och 1 person misstänkt för grov rattfylleri, grov vårdslöshet, grovt vållande till kroppsskada och den här föraren är anhållen.

Utöver det här så omhändertogs också 83 stycken körkort.

Kontrollen gjordes på E4:an i höjd med Västberga på den plats som, enligt statistisken, är mest olycksdrabbad i Söderort.

Syftet med insatsen är att uppmärksamma bilister på sitt beteende i trafiken och vikten av att hålla hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.