Så står sig Stockholm i Europaranking

Publicerad

Bäst på låga koldioxidutsläpp, men desto lägre rankat är Stockholm när det gäller billiga bostäder och ungdomsarbetslöshet.

De är tillväxtavdelningen i Stockholms läns landsting som jämfört Stockholm med åtta andra storstadsregioner i Europa utifrån olika parametrar. När det gäller koldioxidutsläpp så ligger Stockholmsregionen bäst till, enligt Dagens Nyheter.

Det resultat landstinget bedömer som mest allvarligt är arbetslösheten bland 15- till 24-åringar. Stockholmsregionen hade år 2013 den tredje högsta ungdomsarbetslösheten med 19,8 procent, bara i städerna Barcelona och Dublin var den procentsatsen högre.

Vid undersökningen instämde 10 procent i påståendet ”Det är lätt att hitta bra bostäder till ett acceptabelt pris”. I Dublin instämde flest i påståendet medan München ligger sämst till med 4 procent som instämmer.

Europastäderna i rankingen

Landstingets tillväxtavdelning har jämfört Stockholm med Amsterdam, Barcelona, Berlin, Dublin, Helsingfors, Köpenhamn, München och Oslo.

Källa: dn.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.