Foto: Jessica Gow/TT

Sissela Kyle tar över Parkteatern

Uppdaterad
Publicerad

Parkteaterns nya chef heter Sissela Kyle. Hon efterträder Linda Zachrison, som blir kuturråd i Washington.

Folkkära skådespelaren Sissela Kyle hade sin senaste succéroll i dramakomedin Frölen Frimans krig, som återkommer med nya avsnitt på SVT nästa år.

– Sissela Kyle har en djup folklig förankring och ett starkt samhällsengagemang. Hon är en förebild som alltid går sin egen väg. Jag är mycket glad över att hon vill bli Parkteaterns nya chef, säger Kulturhuset Stadsteaterns vd Benny Fredriksson i ett pressmeddelande.

Kyle har prisats som skådespelare, programledare, komiker och regissör. Bland annat fick hon Povel Ramels karmellodiktstipendium 2005 och Stockholms stads kulturpris 2007.

– När jag fick frågan om att bli chef för Parkteatern kände jag direkt att det här vill jag! Parkteatern är en fantastisk kulturinstitution som verkligen speglar hela Stockholm genom sina många spelplatser. Jag är så glad för förtroendet, säger Sissela Kyle.

Parkteatern

Parkteatern är en del av Kulturhuset Stadsteatern. Under sommaren 2014 spelades 156 föreställningar och evenemang på ett 40-tal spelplatser i Stockholm.

Källa: Kulturhuset Stadsteatern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.