Firande på Husbygårdsdagen Foto: Colette van Luik

Skärgård, loppis och nya KS

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår många evenemang i länet, bland annat skärgårdshelg i Norrtälje, Husby Gårdsdagen och öppet hus nya Karolinska,

I helgen är det skärgård som gäller i Nynäshamn, det blir skärgårdsting, skärgårdsmarknad och ångbåtar.

Det hela pågår 29-31 augusti, på programmet står skärgårdsmarknad, Skärgårdsting där Nynäshamns och Haninges politiker debatterar skärgårdsfrågor, en av Sveriges största seglingstävlingar Hyundai cup, hund-SM, stadsbyggnadsdag med temat ”Utveckling i centrum och på landsbygden” och utdelning av nytt miljöpris. Den hugade kan även åka ångbåt och ångtåg tur och retur Stockholm – Nynäshamn.

Här kan man läsa mer om skärgårdshelgen.

Öppet hus på Nya Karolinska Solna

Bygget av Nya Karolinska Solna har kommit halvvägs och med två år kvar håller man öppet hus på lördagen den 30 augusti.

Alla är välkomna att besöka en av norra Europas största arbetsplatser och se hur framtidens universitetssjukhus växer fram, skriver KS.

På programmet står bland annat föreläsningar om de senaste forskningsrönen i nybyggda Aula Medica, rundvandring och utställning i den nya sjukhusbyggnaden och aktiviteter för barn. Här är hela programmet.

NKS är i full drift under 2018, sjukhuset kommer att heta Karolinska universitetssjukhuset Solna.

Loppis och musik i Husby

Lördagen 30 augusti firar man Husby Gårdsdagen i Husby och det blir också höstloppis.

Husby Gårdsdagen innebär massor av aktiviteter på och runt Husby Gård. Workshops, musik, konst, öppna ateljéer, trolleri, capoeira, dans och mycket mer utlovas.

Här finns mer information om evenemangen i Husby.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.