Snodde dator från thaiboxare

Uppdaterad
Publicerad

10-12 man från en thaiboxningsklubb rusade efter tre misstänkta tjuvar efter ett stödförsök på boxningsklubben.

Under onsdagsförmiddagen blev Thaiboxningsklubben Slagskeppet på Östermalm utsatta för ett stöldförsök. Receptionisten ropade under morgonträningen ut att någon stulit en dator från kontoret.

– Vi var här och tränade morgonträningen, som är bara för professionella fighters, när tjejen från kassan kommer springande och säger att någon stulit en dator från kontoret. Och då springer vi alla ut, vi var 10-12 man varav 5-6 var professionella fighters. Och tre av dem som sprang efter tjuvarna representerar till och med landslaget, ha ja du hör ju hur komiskt det här är, säger Ricardo Gonzalez som är professionell thailboxare till Expressen.

Sprang efter med boxningshandskar

En av de misstänkta tjuvarna kunde gripas redan inne i lokalen men de andra två hade tagit sig ut och jakten påbörjades.

– En av tre kunde vi ta direkt i trappan, och sen fick vi tips av några byggarbetare på gatan om att de andra två sprungit mot Valhallavägen, så vi sprang ditåt, i full mundering med boxningshandskar och allt. Nu i efterhand måste det ju ha sett väldigt komiskt ut, ha ha! säger Ricardo Gonzalez till expressen.

Höll fast dem och ringde polisen

När thaiboxarna hunnit ikapp de misstänkta personerna höll de fast dem och ringde polisen som kom och omhändertog dem. Enligt Aftonbladet är en person gripen misstänkt för stöld och datorn hittades slängd i en papperskorg inne i boxningslokalen.

– Det var rätt komiskt och nu i efterhand har vi garvat väldigt mycket åt allting. Poliserna som kom hit för att omhänderta dem berättade att de började skratta när de fick larmet på radion och sagt ”Vad är det för idioter som slår till mot en Thaiboxningslokal?” säger Ricardo Gonzalez till Expressen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.