Jämn kamp när Socialdemokraterna röstar om Slussen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Stockholm är splittrade i frågan om Nya Slussen och har idag haft ett extrainsatt möte där man röstade ned Slussensossarnas förslag om att göra det möjligt att ändra i detaljplanen för Nya Slussen.

Med röstsiffrorna 75-61 röstades förslaget från Slussensossarna ned. Slussensossarna vill göra det möjligt att ändra i detaljplanen för Nya Slussen.

Detta mot bakgrund av att socialdemokraterna 2011 sa nej till Nya Slussen, de synpunkter expertgruppen kommit med, samt att detaljplanen för den nya planerade bussterminalen i Katarinaberget ännu inte är antagen.

Forsätter enligt planen

Men nu ska alltså projekteringen fortsätta som planerat.

– Röstningen innebär att vi fortsätter med projekteringen av Nya Slussen som planerat, säger Karin Wanngård, Finansborgarråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholms stad, efter mötet.

Att öppna upp för en ny detaljplaneprocess är inget som partiets stockholmsstyrelse är intresserad av. Eftersom Slussen är i så dåligt skick menar styrelsen att det skulle ta för lång tid att påbörja en ny detaljplaneprocess för hela Slussen.

De vill istället att man ska fortsätta arbetet med Slussen inom den detaljplan som redan har vunnit laga kraft.

Kampen fortsätter

Efter mötet menar Curre Hansson (S), Slussensossarna, att han inte alls ser det här som att sista ordet är sagt.

– Om det här rullar på nu så kommer man inte i gång med bygget förrän om ett år, så enkelt är det ju och i politik är allting möjligt om man vill, säger Curre Hansson (S), Slussensossarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.