Stort sökpådrag i Vårdinge utanför Södertälje. Foto: TT

Elvaåring pojke försvann under utflykt

Uppdaterad
Publicerad

En 11-årig pojke försvann i dag under en utflykt i Vårdinge utanför Södertälje. Strax före 22 på onsdagskvällen hittades pojken efter ett stort sökpådrag.

Vid halv ett-tiden på onsdagen försvann en 11-årig pojke från en utflykt i ett skogsområde norr om Mölnbo. Polisen sökte i området med helikopter och hundar. Man kontaktade även Missing People för att få hjälp i sökandet.

– Vi larmades vid 13-tiden och 13.30 beslutades det att koppla in räddningstjänst, säger Sven-Erik Olsson på länskommunikationscentralen hos Stockholmspolisen.

Stort sökpådrag

Strax före 22 på onsdagskvällen hittades pojken.

– Pojken är anträffad. Han hittades i trakten där vi letade. Efter omständigheterna mår han bra, säger Stockholmspolisens pressinformatör Towe Hägg till TT.

Elvaåringen har diagnosen autism och var tillsammans med ett annat barn och två vuxna från ett elevhem ha varit på utflykt.

Polisen misstänker inget brott utan tror att han gått vilse i skogen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.