Inget U20-VM till Östersund

Solidarisk betalning i fotbollsklubb

Publicerad

Den första april börjar fotbollsklubben Botkyrka Konyaspor KIF med en ny policy, det blir gratis för nyanlända och asylsökande barn att börja spela. Kostnaden ska täckas av de andra spelarna.

Klubben skriver på sin Facebooksida att de vill att alla ska vara välkomna oavsett vilka de är eller varifrån de kommer, eller hur mycket pengar de har. Därför riktar de sin nya policy mot nyanlända och asylsökande.

Om ett barn har arbetslösa föräldrar som inte kan söka jobb i väntan på upphållstillstånd så erbjuds barnet att spela i Konyaspor utan kostnad.

Föreningen har dock själva inte råd att gå in och täcka kostnaderna utan lösningen är att kostnaden delas på de andra spelarna i laget, som en solidarisk handling enligt klubben. Det innebär en öknng på 50 kronor per år för varje spelare och kan ge ett tiotal barn möjligheten att vara med och spela fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.