Det rapporterades under morgonen om en spikpåle vid Smedsuddsbadet. Spikarna var egentligen kvistar och pålen var en gammal gran. Foto: Polisen

”Spikpåle” var gammal gran

Uppdaterad
Publicerad

Igår hittade två privatpersoner en vass påle vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen. Information spreds om att det skulle rört sig om en spikförsedd påle som något avsiktligt satt ner i badvattnet.

Sent under torsdagskvällen larmades polisen om att två privatpersoner hittat en påle i vattnet vid Smedsuddsbadet. I närheten av fyndplatsen finns en lian där barn och vuxna kan slunga sig ut. Den vassa pålen som togs upp ur vattnet sades ha spikar i sig. Polisen tillkallade räddningstjänsten vars dykare sökte igenom platsen efter fler föremål som kunde skada badare.

Falskt alarm

Flera medier rapporterar om händelsen, däribland SVT. När räddningstjänsten kontaktas berättar ledningsoperatören Linda Ulves däremot att allting är ett missförstånd.

– Det handlar inte om någon påle utan en gammal gran. Det som kan uppfattas som spikar är vassa kvistar men det var inget farligt föremål. Det har helt enkelt aldrig varit någon påle i vattnet. Alla kan lugnt bada i vattnet i området, säger hon.

Farliga föremål har förekommit på badplatser tidigare i sommaren men inte i Stockholmsområdet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.