Stenkastning stoppar bygge i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Byggbolaget Peab stängde i torsdags ner ett bygge i Rinkeby efter stenskasning och misshandel.

Byggarbetare ska ha blivit hotade, misshandlade och utsatta för stenkastning under ombyggnationen av Rinkebystråket, det skriver tidningen mitti.

– Flera incidenter har lett fram till beslutet att avbryta arbetet på Rinkebystråket. Två personer har utsatts för misshandel i anslutning till arbetsplatsen. Personal har hotats och det har förekommit stenkastning mot personal och våra maskiner, säger Niclas Brantingson, informationschef på Peab till mitti.

Under torsdagen satt tjänstemän från stadsdelen, vaktbolaget och centrumvärdar i möte för att komma fram till hur arbetsplatsen ska bli tryggare.

På måndag ska även närpolisen träffa personal från Peab och Sweab som arbetar med ombyggnationen och förhoppningen är att arbetet ska komma igång igen på måndag, enligt tidningen Mitti.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.