Stockholm får eget opinionsinstitut

Uppdaterad
Publicerad

Politiker gör allt för att nå ut till oss Stockholmare, men når vi fram till dem?

Nystartade institutet Opinon Stockholm tycker att länken mellan medborgare och politiker saknas. Genom en panel på 8000 stockholmare vill Opion Stockholm föra fram våra åsiker till politikerna. Oavsett vilken fråga det gäller. Via en hemsida kan vem som helt anmäla sig för att vara med och påverka.

– Det är väldigt få idag som vill engagera sig politikst, för att det tar mycket tid och det är svårt att påverka. Det här är ett sätt för dom som vill vara med och påverka men som inte vill engagera sig politiskt, säger initiativtagare Axel Lagerbialke.

Vem som helst får vara med och föra fram åsikterna och nog finns det åsikter.

– Jag bor på söder och där har det byggts för mycket, de utnyttjar varenda liten plätt, stockholm kan inte bli hur mycket som helst, säger Gun Ahnlund.

– Vi hoppas att politikerna kan ta upp dom här frågorna som stockholmarna tycker är viktiga när vi sen går till val, säger Axel Lagerbialke.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.