Ingen viktminskning i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Fetman skulle halveras på tre år.

Under fyra år har Stockholms läns landsting satsat 47 miljoner kronor för att minska antalet feta och överviktiga men nu visar en utvärdering att ingenting har hänt, skriver Dagens Nyheter.

Målet var att halvera andelen personer med fetma mellan 2010 och 2013 men fortfarande bär drygt hälften av männen på för många kilo. Bland kvinnorna är det mer än en tredjedel som 2010 uppgav att de var överviktiga eller feta.

När hälso- och sjukvårdsförvaltningen nu har gjort en utväredering av kampanjen att halvera fetman kan man konstatera att andelen överviktiga och feta alltså fortsätter att ligga högt.

Det handlar om en dramatisk ökning från 2002 då endast tio procent av männen och nio procent av kvinnorna var feta.

Däremot finns det teckan på att små barn med fetma och övervikt inte verkar bli fler. Den andelen har varit relativt oförändrad i Stockholms län de senaste sju åren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.