Stockholmarna väljer färg på ny t-banelinje

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags att sätta färg på den nya tunnelbanelinjen till Hagastaden och Arenastaden. Se i klippet vad stockholmarna själva vill ha för färg på linjen.

På landstingets webbsida linjefarg.se kan du föreslå vilken färg du tycker att linjen mellan Odenplan och Arenastaden ska ha och motivera varför.

– För att färgsätta linjen, som ska börja byggas runt 2016 och stå klar ca 2022, uppmanas nu Stockholmarna att vara konstruktiva och komma med förslag på vilken färg den ska få, säger Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd i ett pressmeddelande.

I början av september koras det vinnande förslaget.

– Det ska nu bli väldigt spännande att följa detta och se vad stockholmarna tycker i den här frågan. Det är viktigt att resenärerna känner sig delaktiga och får säga sitt i en sådan här stor satsning. Paletten har ju många färger, precis som regnbågen och jag hoppas på många kreativa förslag, säger Christer G Wennerholm.

Fakta om tävlingen

Tävlingen är indelad i tre olika delmoment. I det första momentet röstar man på vilken färg man tycker den nya linjen ska ha med en motivering varför. Sedan ska en jury granska motiveringarna och välja ut de tre bästa. Dessa kommer sedan gå till en final där man endast röstar på något av de tre finalbidragen – färg med motivering.

I ett sista skede kommer det vinnande bidraget med färg att koras i början av september där vinnaren får ett pris i form av ett årskort på SL – 2:an och 3:an får var sitt månadskort på SL. Stockholms läns landsting ordnar tävlingen och två förvaltningar samverkar: trafikförvaltningen (SL) och förvaltningen för utbyggd tunnelbana (FUT). Tävlingen startar under dagen på linjefarg.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.