Stockholms högsta trähus invigt

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms Internationella Poesifestival och alternativ adventskalender av gatukonstnärer

Bostadsminister Stefan Attefall satte idag upp skylten på Stockholmområdets högsta bostadshus helt i massivträ. Huset, som ligger på Hamngatan 19 i Sundbyberg, är åtta våningar högt. Och enligt ny statistik från Svensk Trähusindustri är det en trend att allt fler hus byggs just i trä.

Poesifestival

Yi-Deum Kim läser ur dikten December. Imorgon kan man höra henne och flera andra internationella och svenska poeter i den 17:e upplagan av Stockholms Internationella Poesifestival på Södra Teatern.

– Som vanligt är det poesi i fokus men också andra konstarter som dans, musik och performance, som kommer att förstärka upplevelsen, säger, Max Edenborg, projetkledare.

”Kladdventskalender”

De vill inte visa sina ansikten i bild, men deras konstverk finns att beskåda över snart hela stan. För tredje året i rad gör några av Stockholms gatukonstnärer en ”kladdventskalender”.

– Det är i princip som en vanlig adventskalender förutom att staden är ramverket. Varje dag släpps en ny lucka, säger Sanni som inte vill tala om sitt efternamn.

Gruppen är inte politisk men lucka nummer tre är definitivt det. Är det verkligen OK hänga ut en politiker på det sättet?

– Det är bättre att göra ett konstnärligt uttryck än att faktiskt ta till hot eller våld på allvar, menar Sanni.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.