Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Stockholmskille till UFC-galan

Uppdaterad
Publicerad

Magnus ”Jycken” Cedenblad från Stockholm kommer att delta i UFC-galan i Globen i oktober.

Den 4 oktober är det för tredje gången dags för kampsportsgalan UFC i Globen. Och nu står det klart att en av dem som kommer fightas är stockholmskillen Magnus ”Jycken” Cedenblad.

– Att fightas hemma i Globen kommer bli så sjukt fett, med hemmapubliken i ryggen. Jag kommer ihåg hur sjukt det var när jag gjorde debut och efter att ha sett hur galen Dublinpubliken var så  har ribban satts på en helt ny nivå. Jag tror svenska publiken kan slå det om vi fighters levererar, säger Magnus Cedenblad.

Magnus Cedenblad är uppvuxen i Huddinge men bor på Södermalm, och han kallas alltså för ”Jycken”. I oktober möter han britten Scott Askham i sin match.

– Scott är uppenbarligen en tuff motståndare med tolv vinster och är obesegrad. Precis som min förra motståndare som jag slog, så jag ser fram emot att ge Scott hans första förlust också. Det är något speciellt med att vara någons första, han kommer alltid att minnas mig och Stockholm. Ett bra välkomnande till UFC och min hemstad, säger Magnus Cedenblad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.