Stopp för all avknoppning i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen har sålt verksamheter till personalen för billigt. Det sa det moderata finansborgarrådet Sten Nordin i Ekots lördagsintervju.

– Nu kan jag konstatera att den här modellen inte fungerar. Nu kommer vi inte göra fler avknoppningar i Stockholm stad, säger Sten Nordin i intervjun.

– Nu har vi infört det här med att oberoende företag gör en värdering och det visar sig fortfarande vara svårt att skapa trovärdighet kring även värderingen. Vi har andra instrument att skapa valfrihet och då är det min slutsats att vi inte fortsätter, säger Sten Nordin.

Den borgerliga majoriteten i stadshuset har fått kritik för att ha sålt kommunal verksamhet till personalen alldeles för billigt, och man har även fällts i regeringsrätten för att ha tagit för lite betalt.Mångfalden kan lösas på annat sätt, säger Sten Nordin.

– I dag har vi lagen om valfrihet som gör att man kan starta ett hemtjänstföretag och utmana kommunen utan att köpa en enda pryl eller adress från kommunen.

– I skola och förskola har vi ett väl fungerande system med skolpeng så valfriheten kan fortsätta att utvecklas med andra instrument.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.