Stort museum flyttar in i Kulturhuset

Uppdaterad
Publicerad

Kulturhuset renoverar om en yta på 850 kvadratmeter som tidigare var en kontorslokal. I oktober nästa år flyttar ett välkänt museum in istället.

På grund av den genomgripande renoveringen av Nationalmuseums byggnad i Blasieholmen, ska museet söka sig till temporära platser att vara på. Nu står det klart att museet ska ha en form- och designgalleria i Kulturhuset.

Kulturhuset har öppnat upp en yta på 850 kvadratmeter som tidigare var en kontorslokal. Tanken är att gallerian ska stå där från och med i oktober. Den första utställningen kommer vara om nutida svensk form och visas i slutet av oktober.

– Vi är jätteglada över det här samarbetet, och ser fram emot att träffa en publik som vanligtvis inte besöker nationalmuseum, säger museets överintendent Berndt Arell.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.