Foto: TT

Polis sköt misstänkt rånare

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter ett rånförsök mot en guldsmedsbutik på Hantverkargatan i Stockholm stoppade polisen en misstänkt bil en bit därifrån. Skottlossning utbröt och en person skadades – men inte livshotande.

Den skottskadade personen vårdas nu på sjukhus.

Ytterligare en person greps i samband med ingripandet mot bilen, som skedde på Fridhemgatan inte långt från guldsmedsbutiken.

– En patrull såg en bil som var anmäld stulen, eller falskskyltad, men föraren vägrade stanna. Det har avlossats minst ett skott från polisens sida, säger Tove Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

På platsen för gripandet finns en stor blodpöl och en övergiven sko – 500 meter därifrån ska polisen ha hittat en pistol.

Enligt Tove Hägg fortsätter nu polisens arbete med att säkra bevisning, och det är fortfarande oklart om fler personer ska ha varit inblandade i förberedelserna till rånet.

– Det är för tidigt att säga, säger Tove Hägg till ABC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.