Foto: Lina Törnqvist

Störningar i tågtrafiken hela dagen

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatta problem i tågtrafiken minst fram till senare i eftermiddag.

Tågen kan bara rulla på ett spår vilket leder till förseningar och inställda avgångar. Orsaken till störningarna är en nedriven kontaktledning på två ställen mellan Gnesta och Flen. Trafikverkets prognos är att klockan 16 kunna öppna banan på en större del av sträckan.

Störningarna fortsätter att påverka fjärrtågtrafiken på sträckor Sala – Norrköping/Linköping, Linköping – Gävle, Stockholm – Hallsberg/Göteborg/Linköping/Malmö via Katrineholm och omvänt.

Under onsdagen tvingades passagerare vänta i värmen i flera timmar när tre tåg blev stående. Ett av tågen saknade ström och passagerarna evakuerades till ett intilliggande tåg som körde dem till Flen.

Luttrade resenärer

– Vi är inte förvånade, men det är klart det är tråkigt, säger den luttrade tågresenären Johan Hallin på Stockholms centralstation på onsdagskvällen.

Hans tåg till Herrljunga blev inställt så han tvingades boka om biljetten till ett tåg som nu är försenat.

– Vi sitter och väntar på att få veta vilken perrong tåget går från, så att vi inte missar det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.