Arkivbild

Tågstrul väntar tusentals i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Spårarbeten kommer att förlänga restiderna till och från Stockholm för tusentals resenärer under påskhelgen. Rejält. Sträckan Stockholm-Göteborg med snabbtåg kommer att ta upp till tre timmar längre tid, rapporterar Ekot.

De planerade spårarbetena, som inleds på skärtorsdagen och håller på i olika omfattning till annandag påsk, kommer att påverka minst 35.000 tågresenärer. Resenärer på sträckan Stockholm-Malmö måste åka buss mellan Södertälje och Stockholm.

– Man får ju se nyttan med det här. Vi kommer att få en anläggning som bättre tar hand om den trafik som behövs i Stockholm. Vi vet att det på sikt finns ett starkt behov av att öka trafiken. Alla de här åtgärderna vi gör nu är ju till för att säkra att det ska fungera bra i dag och att vi ska kunna ta emot de förväntade ökningarna framgent också, säger Jonas Westlund på Trafikverket.

Norr om Stockholm kommer en del nattåg att ställas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.