Foto: Tittarbild

Tobaksrånare i Ulriksdal på film

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra gärningsmän hamnade på film, när de rånade en tobakstransport i Ulriksdal på morgonen.

Det var vid halvnio-tiden på fredagsmorgonen som folk på väg till jobbet plötsligt blev vittne till ett rån.

– Jag var på väg till tåget, när jag såg de här killarna hålla på att råna en transport. Så jag tog fram mobilen och började filma, för jag tänkte att det finns inget annat jag kan göra, mer än att dokumentera det, säger det vittne som tagit filmen vi har fått tillstånd att visa.

Minst fyra gärningsmän var inblandade i rånet, de hotade chauffören till en tobakstransport med kniv och kofot när tobaken skulle lastas ur. Rånarna hade två skåpbilar och det var flera vittnen som såg dem, och även filmade dem. På filmen ser man bland annat en man som försöker stoppa rånarna.

Enligt polisen lämnade rånarna sedan platsen i en av bilarna och i samband med flykten kastades det ut fotanglar vid in- och utfarten till brottsplatsen.

Vittnesuppgifterna och filmer har lämnats över till polisen. Polisen vill dock inte kommentera om de har några spår efter rånarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.