Foto: NCC Foto: NCC

Toppbetyg för Torsplan 2 – ”Outstanding”

Uppdaterad
Publicerad

Som första byggnad i Sverige har Torsplan etapp 2 uppnått Breeams högsta miljöcertifikat Outstanding.

Hittills har bara 12 kontor i världen lyckats nå upp till den nivån. Torsplan etapp 2 ligger i Hagastaden och väntas stå klar i slutet av 2016, det skriver Fastighetssverige.

– Vi är mycket stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder miljöcertifierade kontor på den allra högsta nivån som vi uppnått med Torsplan 2. NCC har valt att ha höga ambitioner i vårt hållbarhetsarbete och certifieringarna är ett sätt att snabba på arbetet mot bland annat mer hållbara städer, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef, NCC Property Development

Breeam (BRE Environmental Assessment Method) är ett internationellt miljöcertifieringssystem baserat på europeisk byggnorm. Sedan certifieringen infördes 1990 har 425 000 byggnader certifierats. Outstanding är den högsta nivå som kan uppnås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.