Trångt runt Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

Renoveringsarbeten påverkar trafiken i City.

Nu blir det svårare för bilister att ta sig fram runt Sergels torg pga renoveringarna som just har påbörjats. Trafikstörningarna drabbar främst trafikanter på Klarabergsgatan i riktning mot Sergels torg. För att underlätta för fotgängararna började under tisdagen arbetet med att bygga en tillfällig gångbro under renoveringsarbetet.

Nyrenoverat vid Norrström

Något som däremot är färdigrenoverat är Strömparterren vid Norrström, en av Stockholms äldsta parker. Under tisdagen invigdes den efter upprustningen som kostade 27,5 miljoner.

Berättarministeriet – nu även i Husby

Nu slår skrivarverkstan Berättaministeriet upp sina portar i Husby efter att tidigare bara ha funnits i Södertälje. Finansiärer är Stockholms Stad och Järvalyftet.

-Nu är det fritt fram för barn och ungdomar att kostnadsfritt komma hit och skriva och berätta sina historier hos oss, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Efter nyår slår man upp portarna.

Mest misshandel i City

6.300 misshandelsfall har anmälts i Storstockholm under årets två första kvartal. 40 procent av dessa inträffade i krogtäta områden. Värst drabbat är Stureplan, Medborgarplatsen och citykärnan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.