Tvingades ta semester på redan lediga dagar

Uppdaterad
Publicerad

Busschaufförer i Södertälje ska ha tvingats till att under sin semester sommaren 2013 ta kompledigt, arbetstidsförkortning eller semester på redan lediga helgdagar.

Kommunal som nu drar bussföretaget Nobia inför Arbetsdomstolen då de menar att sex busschaufförer i Södertälje anställda av bolaget under sin sommarsemster 2013 tvingades till att ta kompledigt, arbetstidsförkortning eller semester på redan lediga helgdagar, det skriver länstidningen.

– Arbetsgivaren har tvingat dem att betala för ledighet de har rätt till, enligt semesterlagen, säger Annett Olofsson, på LO-TCO Rättsskydd AB, till Länstidningen.

Kommunal kräver Nobina på drygt 60.000 kronor i skadestånd per medlem samt  drygt 900.000 kronor i skadestånd till förbundet. Men Nobina anser att de har agerat rätt och nu är det upp till Arbetsdomstolen att avgöra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.