”Ungefär lika med” på Dramatens lilla scen

Uppdaterad
Publicerad

På Dramatens lilla scen är man i slutskedet av repetitionerna av Jonas Hassen Khemiris nya pjäs, Ungefär lika med. En pjäs om människor som försöker navigera i vår ekonomiska verklighet.

Det är inte första gången som Farnaz Arbabi regisserar en text av Jonas Hassen Khemiri. Farnaz Arbabi tycker om Hassen Khemiris sätt att skriva.

– Jonas Hassen Khemiri har en sån otrolig musikalitet i sina texter, det är väldigt rytmiskt, säger Farnaz Arbabi, regissör.

Skildrar människors relation till pengar

Pjäsen handlar om olika människors relation till pengar och det ekonomiska systemet. Vissa karaktärer försöker fly systemet, bryta sig loss och bli självförsörjande, medan andra försöker klättra inom systemet och få mer och mer pengar.

– Den här pjäsen kommer att få människor att tänka på sig själva och sina liv, och ens egen relation till pengar och siffror. Ingen står fri från det ekonomiska system som vi lever i, säger Farnaz Arbabi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.