Foto: SVT

Upphandling av vård för CP-skadade rivs upp

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar till barn med CP-skada protesterade utanför Landstingshuset i måndags. I dag avbryts upphandlingen.

Företaget Move and Walk förlorade landstingets upphandling av behandling av CP-skadade barn. Vinnare i Landstingets upphandling blev istället företaget Rehab Station Stockholm.

Detta protesterade flera föräldrar till CP-skadade barn mot i måndags. Då menade Stig Nyman (KD), ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden, att den nya leverantören skulle bli bättre för patientgruppen.

CP-skadade protesterar mot upphandling

I dag har Hälso- och sjukvårdsnämndens presidium beslutat att avbryta upphandlingen, Socialdemokraterna och Moderaterna är eniga i beslutet. Det skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

”Jag är väldigt glad över att vi nått enighet med Moderaterna om att upphandlingen ska avbrytas men mycket kvarstår ännu innan alla pusselbitar är på plats. Detta är inga garantier för att den konduktiva pedagogiken kommer finnas kvar, skriver Socialdemokraternas oppositionslandstingsråd Dag Larsson i ett pressmeddelande.

Anledningen till att upphandlingen avbryts är enligt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är ett formfel i utvärderingen av anbuden. Felet handlar om hur referenser ska lämnas. Tjänstemännen på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen får dessutom i uppdrag att utreda framtida upphandlingsform.

Tills vidare fortsätter Move and Walk med behandlingen av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CP-skadade protesterar mot upphandling

Mer i ämnet