Foto: Ingrid Holmberg

Utställning om flyktingläger vandaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Rökgranater mot Läkare utan gränsers utställning om ett flyktingläger i Sydsudan.

Utställningen är gjord av filmkonstnärerna Peter Norrman och Anders Birgersson som tillbringat två veckor i ett flyktingläger Jamam i Sydsudan. Berättelser och bilder från Jamam har visast i Gallerian i centrala Stockholm som en 360 graders filminstallation i ett 40 kvadratmeter stort visningsrum.

Vid tre-tiden på lördageftermiddagen kastade två män in någon form av bengalisk eld eller liknande, in i visningsrummet, säger Tove Olin på Läkare utan gränser, till ABC. Vare sig installation eller besökare blev skadade, men utrymmet blev snabbt rökfyllt och de var tvungna att utrymma och vädra ut.

Lördag var sista dagen som den visades i Gallerian och fram tills nu har det varit en succé, säger Tove Olin, med mängder av besökare, fast det fick ett tråkigt slut. De planerade att kunna ha öppet sista timmen i installationen.

Efter Stockholm ska utställningen visas i Malmö och Göteborg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.