Rånarna körde in i växlingskontoret i Kista galleria Foto: Sofie Carlsson

Väpnat rån mot växlingskontor

Uppdaterad
Publicerad

Ett växlingskontor i Kista galleria i norra Stockholm utsattes vid tiotiden på lördagsförmiddagen för ett väpnat rån. Det pågår vid lunchtid en stor polisinsats för att gripa de misstänkta.

Ett växlingskontor i Kista galleria i norra Stockholm utsattes vid tiotiden på lördagsförmiddagen för ett väpnat rån eller rånförsök. Enligt vittnen som Aftonbladet pratat med försökte rånarna att först ta sig in via två dörrar på hamburgerrestaurangen Max. När det inte gick valde de att istället köra genom restaurangens glasdörrar. Rånarna ska sedan ha fortsatt mot växlingskontoret.

– Jag såg tre män fly från platsen. Den ena hade ett vapen. De var klädda i svarta kläder och bar på svarta väskor med hjälmar på huvudet som täckte deras ansikten. Det var läskigt. Det kändes helt overkligt, säger Sofie Carlsson, som var på platsen, till SVT.

Det är än så länge oklart om rånarna kom över något av värde.

– Man har kört en bil in i växlingskontoret och viftat med vapenliknande föremål. Man har även placerat ut fotanglar på angränsande gator, säger Stefan Olsson vid Stockholmspolisen länskommunikationscentral.

I nuläget upptar polisinsatsen stora delar av Stockholmspolisens resurser i västerort. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

– Inte vad jag har fått höra i alla fall, säger Stefan Olsson.

Polisen vädjar nu om tips om händelsen och ber personer med information kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.