Värmdö kräver inflytande i Slussen

Uppdaterad
Publicerad

Värmdö kommun vill ha mer att säga till om i Slussenprocessen. I en blocköverskridande skrivelse begär kommunen nu en överläggning och bussterminalen.

Efter ett initiativ från Socialdemokraterna har ledande ur kommunstryelsen i Värmdö begärt en överläggning om bussterminalen vid Slussen med Stockholm, Nacka och landstingsstyrelsen.

– Vi vill ta upp en dialog med de övriga parterna i Slussenproblematiken. Det hänger ihop med att detaljplanen inte gick igenom och det har gjort saken mer akut, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Anders Bergman (Fp) till Nacka Värmdö Posten på nätet.

Värmdö kommun vill se en ny detalj för bussterminalen för Slussen och säger att de är beredda att ”stödja ett forcerat planarbete i en för regionens trafikstruktur avgörande fråga”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussen

Mer i ämnet