Värmdöpolitiker byter sida

Uppdaterad
Publicerad

Clarence Östhammar (KD) lämnar sitt parti på egen begäran

KD:s förre ordförande Clarence Östhammar byter parti efter åtta år i majoritet och blir efter årsskiftet Socialdemokrat i stället. Partibytet sker på egen begäran.

– Jag går från det näst bästa partiet till det bästa. För min del kom jag fram till att S är lämpligt. Jag gillar deras humanpolitik, säger Clarence Östhammar till Nacka Värmdö Posten på nätet.

Beslutet att byta parti har mognat fram. Först tänkte Clarence Östhammar sluta med politiken helt, men sedan kände  han att det var synd att slösa bort all kunskap. Nu vill han arbeta för att bryta upp blockpolitiken så att sakfrågorna står över partipolitiken.

Kritisk till alliansens politik

Clarence Östhammar, som bland annat sitter i fullmäktige, är kritisk till hur kommunen sköts, framför allt när det gäller medveten underbudgetering inom socialtjänsten, överförmynderiet och skolan. Bland annat gick han aktivt emot det borgerliga blockets beslut om nedmontering av Kyrkskolan.

– Det var inte populärt i koalitionen, jag tog öppet ställning i frågan, säger Clarence Östhammar till NVP.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.