Fortsatt klass 2-varning för värmen

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 2-varning över Stockholm och Uppsala län, temperaturer på uppemot 30 grader väntas i helgen.

Det råder en klass 2-varning för extremt höga temperaturer över både Stockholm och Uppsala län. För en varning av andra graden krävs att temperaturen förväntas överskrida 30 grader fem dagar i rad, eller över 33 grader tre dagar i rad. I veckan höjdes klass 1-varningen och fram till lördagen förväntas dygnstemperaturen att nå över 30 grader. SMHI varnar för att värmen kan innebära fara för allmänheten, bland annat i form av materiella skador och störningar i samhällsfunktioner.

Svalare söndag

På söndag förväntas temperaturen falla till runt 24 grader med växlande molnighet och även lite regn under eftermiddagen.

Under 2013 började SMHI utfärda varningar för höga temperaturer. Bland annat för att vården och riskgrupper, till exempel äldre, ska kunna förbereda sig för de höga temperaturerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.