Vera sjunger om sitt liv

Uppdaterad
Publicerad

Låtarna handlar bland annat om att ha dyslexi, hur det känns när storasyster flyttar hemifrån och hur det är att få hjärnskakning.

Vi är i en studio i Hammarby sjöstad. Vera Nord skär en bit hembakad kladdkaka innan hon går in för att sätta den sista stämman på sitt debutalbum. Låten som ska finputsas idag  heter ”Hjärnskakningen”.

– Jag ville skriva en låt om något jobbigt som hade hänt. Jag satt på vår altan på vårt lantställe och sa till pappa att jag vill skriva en låt om när jag fick hjärnskakning, och den har jag skrivt helt själv. Men eftersom jag inte kan skriva så bra så tog jag pappas mobil och sjöng in låten, berättar Vera Nord, där hon sitter bland alla instrument.

”Dyslexi är bajs”

Vera Nord har gjort texterna till tre av skivans elva låtar, bland annat just ”Hjärnskakningen”. Alla låtar utgår från Veras upplevelser, även de som hennes pappa Peter Barlach varit med och skrivit texterna till.

– Alla låtar handlar om vad som har hänt i mitt liv. En låter heter ”Dyslexi är bajs” och den handlar om att man inte behöver dölja att man har dyslexi utan ta den hjälp man får, säger vera Nord.

– För mig blir det bättre om jag sjunger in låtarna istället för att skriva ner texten. När jag sjunger kommer allt som jag vill säga med. Jag behöver inte skriva det, det blir rätt om jag bara sjunger det.

Gillar att gå på loppis

En annan av låtarna handlar om att gå på loppis och innehåller de här textraderna:

Du köpte dyra märkeskläder för mer än tusen spänn

Jag köper dem av din mamma för en tjuga sen

– Loppis är vädigt kul. För min månadspeng kan jag köpa en massa fina kläder på loppis. Om man går på loppis och köper kläder kan man ha massa olika stilar, säger Vera Nord.

Tanken är att skivan ska komma ut i slutet av maj.

– Jag hoppas att många kommer att gilla den och att jag kommer få göra många konserter.

ABC: Du gillar att stå på scen?

– Ja! Först är man väldigt nervös. Men sedan, när jag går upp på scen, så slappnar jag bara av och gör min grej och sjunger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.