Foto: Drago Prvulovic/TT

Vittne såg blodig man vid tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

På söndagsmorgonen såg en inringare till polisen en blodig man vid Medborgarplatsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och polisen kunde senare gripa två män misstänkta för grov misshandel.

En man som blödde från ansiktet och kroppen såg tidigt på morgonen vid Medborgarplatsen. En person ringde då till polisen och följde efter mannen ner i tunnelbanan.

Polisen kom till platsen och mannen var då omöjlig att kommunicera med. Han fördes till sjukhus och hans hälsotillstånd är i nuläget oklart.

Två personer gripna

Brottsplatsen kunde härledas till området kring Katarina kyrka. Avspärrningar sattes upp och senare kunde två män gripas misstänkta för grov misshandel.

– Det finns tecken som visar på att dessa personer är kopplade till misshandeln. Ytterligare två personer är intagna till förhör, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.