Foto: SVT

Waldorflärarstudenter får studiemedel

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att även studerande vid Waldorflärarhögskolans förskollärar- och lärarutbildningar ska ha rätt till studiemedel från och med den 25 oktober 2012.

Det finns flera skolor i Sverige som utbildar lärare och förskollärare med waldorfpedagogisk inriktning. Utbildningarna vid den största av dessa, Waldorflärarhögskolan i Stockholm, har till skillnad från de andra inte berättigat till studiemedel.

De har nu ansökt om att även deras studerande ska ha rätt till studiemedel. Eftersom detta inte är en högskoleutbildning krävs att det fattas särskilda beslut.

I dag beslutade regeringen att studerande på Waldorflärarhögskolan ska få studiemedel med omedelbar verkan.

För att studiestöd ska kunna lämnas krävs att en utbildning är ställd under statlig tillsyn. Därför har regeringen också beslutat om att Waldorflärarhögskolan ska ställas under Högskoleverkets tillsyn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.